Concert del cicle coral de l’Orfeó Català. Març 2018.

by | Mar 25, 2018 | Concerts, Uncategorized

El propassat dia 3 de març tingué lloc al Palau de la Música Catalana un concert en que vaig tenir l’honor de dirigir la primera part del mateix. Aquesta part estava dedicada a dos dels meus avantpassats, l’avi Joan i el pare Josep Jordi. Dos personatges estretament lligats a la casa per la seva dedicació al seu desenvolupament en temps difícils de la postguerra. El reconeixement era necessari i finalment i per iniciativa de l’Escola coral de l’Orfeó arriba a poder-se fer. S’interpretaran unes cançons de Joan Llongueres del cicle de “cançons i jocs d’infants” i la cantata per a veus blanques “El cavaller i el drac” del pare Josep Jordi Llongueres. Participaren l’orquestra del Conservatori del Liceu i tres cors infantils; de l’Orfeó Català, de l’Escola Ipsi, i els Amics de la Unió. Tots ells molt ben preparats pels seus respectius directors. També vull remarcar la meravellosa intervenció de Joan Vives com a narrador. A la segona part Manuel Valldivieso dirigir la cantata “El concert desconcertant” d’Antoni Ros Marbà amb la mateixa orquestra i un cors de joves, obra que vaig valorar molt tant la composició com la interpretació de la mateixa.

Per a mi fou un concert molt emotiu, pel fet de recrear les composicions dels meus avantpassats i confirmar que, tot i que ha passat el temps des de la seva creació, segueixen en la actualitat, per la resposta emotiva del públic i l’entusiasme que tots els participants van demostrar al moment d’interpretar-les.

Adjunto l’enllaç d’un tast de l’assaig general, com a record de l’aconteixament, esperant que en un futur es pugui editar amb la finalitat de fer conèixer aquestes composicions arreu.