Obertures de Txaikovsky

by | Mai 26, 2019 | news

Romeo i Julieta : aquesta obra està considerada com un dels treballs més reeixits del compositor. Sota la influència i suggeriment de Balakirew descriu el famós drama Shakesperià. Per començar (Andante non tanto, quasi moderats) una melodia sobre un coral antic, fent referència al monjo Laurence. La part principal (Allegro giusto) descriu els temperaments competidors i les guerres entre les dues sages enemigues a les que pertanyen els amants. Tot seguit la famosa cançó d’amor entre Romeo i Julieta. Una fase lliure en la que es repeteixen els temes principals va a parar a un final (moderato assai) a on es descriu les morts dels dos amants.

https://youtu.be/wMbOf9P_aMI

obertura 1812: El 20 de Agosto de 1882 se estrenó en Moscú una de las más grandes composiciones musicales de la historia. La Obertura 1812 del genial compositor ruso Piotr Illych Tchaikowsky. Obra que incluye himnos religiosos y melodías tradicionales rusas, incluyendo además el “Dios salve al Zar”, el himno ruso de la época en que se escribió la obra, así como acordes de “La Marsellesa”

Overture 1812: On August 20, 1882, one of the greatest musical compositions in history was premiered in Moscow. The 1812 Overture by the great Russian composer Piotr Illych Tchaikowsky. Work that includes religious hymns and traditional Russian melodies, including in addition the “God save the Tsar”, the Russian hymn of the time in which the work was written, as well as Marsellesa

https://youtu.be/VbxgYlcNxE8