1. INICI
 2.  » 
 3. ACTIVITATS I PROJECTES
 4.  » ALTRES PROJECTES

ALTRES PROJECTES


JOVE ORQUESTRA JOAN LLONGUERES

 
L’objectiu de l’orquestra és la difusió de l’obra del mestre Joan Llongueres (i la del seu fill, el mestre Josep Jordi Llongueres) i a la vegada conté una finalitat educativa, la de realitzar una tasca de formació orquestral pels joves músics.

L’orquestra (JOJLL) estarà formada per músics de nivell mitjà i superior i la formació orquestral serà simfònica.

Les bases de la convocatòria dels músics participants es publicaran a la primavera i les proves d’admissió tindran lloc per la tardor.

L’equip pedagògic estarà format , d’una banda, per un director artístic i un assistent per a realitzar els assaigs conjunts y, de l’altra, per monitors instrumentals representants de la corda, fusta, metall, percussió etc. músics professionals que es faran càrrec dels assaigs parcials.

Es plantegen dues produccions a l’any:

 • Producció nº1: Nadal (assaigs : 4 caps de setmana en tres sessions (mesos d’octubre/novembre) i concerts (de desembre/gener) i la.
 • Producció nº2 a la Primavera (assaigs: 4 caps de setmana en tres sessions (mesos de març/abril) i concerts (d’abril/maig).
 • Per a cada producció s’organitzaran dos o tres concerts per tot Catalunya.

A la primera part del concert s’interpretaran obres de Joan Llongueres (i J.J.Llongueres) i/o de compositors del seu temps i entorn i, a la segona part, un programa popular, a determinar (valsos, marxes, bandes musicals etc..).

Les produccions es promocionaran amb els títols “El Nadal de Joan Llongueres” i “Les cançons i jocs de Joan Llongueres”.

A cada concert hi intervendran cors infantils de les escoles de cada localitat a on es farà el concert.

La entitat organitzadora, el local d’assaig, lloc dels concerts etc. a determinar, també els suports econòmics.

El projecte es troba en una fase de disseny i s’iniciarà l’any 2025.

 • Es tracta d’un conjunt instrumental professional de formació heterogènia i variable, amb la interacció i participació de professionals d’altres sectors artístics i culturals.
 • L’objectiu és el de promoure la nova creació musical catalana i difondre-la, així com la música del segles 20 i 21, en un format de concert, molt especial: “acció/performance”.
 • Els participants al projecte s’organitzaran forma de “cooperativa”, distribuïnt-se totes les tasques: les artístiques, les de manegement, promoció etc.
 • Bianualment s’escollirà un creador extern (compositor/resident) que programarà les obres (també algunes estrenes), i que seleccionarà als altres compositors que hi intervindran. A cada producció s’interpretarà també una obra important de la música del s.20, a manera d’obra central del concert.
 • En les actuacions (“acció/performance”) hi intervendran altres elements artístics: suport multimèdia, la dansa, coreografia contemporània, accions teatrals, efectes de decoració, lluminositat etc.
 • Es farà una produccion a l’any.
 • El projecte està en una fase de disseny, també a la recerca de programadors interessats i entitats pel suport econòmic i, per tant, es contempla la seva posada en marxa l’any 2025

• L’objectiu de la Orquestra de les Cultures és la de promoure la interrelació de les diferents cultures que conviuen en un territori a través del fet musical, en un moment clar de creixement de la immigració, per motius econòmics o de refugi polític.

• L’orquestra tindrà un format heterogeni i estarà formada per músics post-graduats i professionals residents a Catalunya, però també vinguts d’altres països. S’hi afegiran instrumentistes i/o conjunts específics, ja formats, d’altres cultures de tot el mon.

• Es dissenyarà una convocatòria dirigida a creadors i músics d’altres cultures per tal de que aportin els seus ritmes, composicions o temes de les seves respectius indrets per a treballar estretament i conjunta amb els nostres compositors i músics locals, i crear una obra de caràcter participatiu: la “Sinfonia de les Cultures”

• La producció serà bianual i dedicada a un àmbit cultural concret (Àfrica, Àsia, Sud-amèrica etc…) realitzant concerts per tot Catalunya, Espanya i Europa.

• L’organització serà compartida entre varies entitats. D’una banda hi intervindran les Escoles i Conservatoris de Música per la selecció dels músics i per les qüestions artístiques i d’una altra Entitats culturals per a l’àmbit gerencial, logístic i promocional.

• Caldrà també el suport econòmic de les Institucions públiques (nacionals i europees) i també la d’Entitats privades.

• Aquest projecte està en una fase de disseny i es posarà en marxa l’any 2025.