Mor Núria Trias Llongueres

by | oct. 9, 2020 | Novetat

L’obra de Joan Llongueres continuarà.
Els dos fills que es dedicaren a la música i a la pedagogia musical foren Pilar i Josep Jordi (el meu pare). La primogènita Pilar col·laborà amb el seu pare estretament i crearen l’Institut Llongueres, ara Escola de música (més de 100 anys) En Josep Jordi, des de la direcció de les Escoles Virtelia, potencià també el llegat del mestre, introduint la rítmica en els plans d’estudi dels alumnes de primària.

Nosaltres els nets i també els bisnets de Joan Llongueres hem estat educats humana, artística i musicalment sota la seva influència; creiem i som conscients que el projecte educatiu que va crear, ha de tenir la continuitat que es mereix.

Tant la Pili, com la Núria, les filles de la Pilar, es dedicaren plenament durant la seva vida professional a potenciar l’Institut Llongueres i ara amb la mor de la Núria perdem una figura rellevant del projecte. Hem d’agraïr-li la dedicació i l’aportació extraordinària al mateix.

Des de la direcció de Virtelia Escola de Música i de la BCN Sinfonietta vaig estar sempre disposat a col·laborar amb l’Institut Llongueres i a planejar projectes en comú. Vaig pertànyer a la Fundació Pilar Llongueres i sempre vaig procurar fer costat a la Núria, quan en demanava consell. La seva visió, un tant conservadora, va permetre però que la essència de l’obre de l’avi no es perdés, encara que, a vegades hagués calgut una certa renovació en alguns aspectes, en sintonia amb els temps actuals.

La seva labor al front de l’escola ha sigut fonamental i decisiva per la seva continuitat i actualment l’escola està a càrrec dels seus nebots i nebodes i amb ells continuo col·laborant-hi com a assessor musical, impartin cursos i procurant per la renovació i continuïtat de l’obra de Joan Llongueres.

No cal dir que des del cel ens guiarà! Descansa en pau Nuri!