Mor Krzysztof Pendecki

by | març 29, 2020 | música, Novetat

Acabo de llegir la notícia de la mor del compositor. M’ha afectat considerablement. Sempre he considerat que va ser un dels creadors que vaig admirar de jove, quan encara no m’havia decidit a fer la meva carrra musical. Aquesta carrera ha estat centrada en tres àmbits ; la direcció d’orquestra , la pedagogia i la composició. Els meus estudis a Alemanya es varen centrar bàsicament en el de la direcció i la composició. Es sabut que vaig seguir les directius del gran mestre Sergiu Celibidache en la direcció i de Milko KELEMEN en la composició, un mestre serbi que em va guiar en aquest camí. Sempre vaig pensar que els seus mètodes em recordaven a Penderecky. La veritat és que l’afició de compondre em ve influenciada per les obres d’ell. sobretot la Passió segons Sant Lluc que vaig poder gaudir directament en una ocasió. Em va impressionar molt. Deixo doncs aquestes paraules d’agraïment i d’homenatge a un dels músics més influents dels darrers temps. Descansi en pau!