Stage de formació de tècniques de Direcció d’orquestra (St.Consorce, Lyon, France)

by | gen. 28, 2019 | Agenda

un alumne dirigint el grup instrumental

de l’11 al 20 de juliol del 2019 a Sta Consorce

http://www.formation-direction-orchestre.com/index.php/es/

Ja fa uns quants anys que m’han convidat a participar com a professor a aquesta trobada de formació de directors d’orquestra.

L’equip de direcció està format per experimentats pedagogs i alhora renombrats directors d’orquestra (Philippe Fournier, Jean Pierre Prajoux, jo mateix i altres ex-alumnes com ajudants)la qual cosa fa que l’aprenentatge sigui molt ben estructurat i abraci totes les facetes o aspectes pedagògics necessaris per a un futur director.

L’Stage dura uns deu dies, amb un concert final dels alumnes.

Una de les particularitats del curs és que cada dia es dirigeix una orquestra, que la formen els mateixos alumnes, cada un amb el seu instruments, la qual cosa fa que la comprensió entre el director i els músics sigui molt bona.

Com he dit les matèries o tallers que tenen lloc durant el curs (energia, teatre, dicció, orquestració, tècnica gestual etc.) mostren totes les facetes que necessita el director per adquirir les eines necessàries per a formar-se.

La més de trentena d’alumnes que s’inscriuen es distribueixen en diferents grups i durant el curs es van agrupant segons la evolució que fan.